Noc vědců na Ústavu výživy zvířat a pícninářství

Posláním Noci vědců je bořit mýty o vědcích a vědkyních jako lidech zavřených v laboratořích a ukázat nejširší veřejnosti, že vědci jsou „obyčejní lidé“, kteří dělají práci přínosnou pro každého z nás, dokážou ji poutavě představit, ale také se dovedou bavit.

Každý rok se náš ústav zapojuje do této vědecko-popularizační akci na MENDELU a snaží se všem věkovým kategoriím přiblížit svět výživy zvířat a pícnin široké veřejnosti. 

Návštěvníci se mohou každoročně podívat na různé druhy semen a rostlin, změřit si svalovou hmotu pomocí InBody a zjistit na jakém principu funguje výživa "in ovo". Můžete se také těšit i na živá zvířata, ať už jde o kuřátka (využívaná právě při zkoumání výživy "in ovo"), králíky nebo koně a další zvířata. U nás se rozhodně nudit nebudete, každý rok se téma mění a my přicházíme s novými hravými způsoby pro zapojení všech věkových kategorií do vědecké práce.

Více informací naleznete na oficiálních celorepublikových stránkách Noci vědců nebo univerzitních stránkách Noc vědců na MENDELU.

 

  

 

 

Mendel Grass

Polní den MendelGrass je spojený s prezentací maloparcelkových pokusů realizovaných ve Výzkumné pícninářské stanici ve Vatíně. Zájemcům jsou představeny projekty spojené nejenom s využitím víceletých a jednoletých pícnin, ale také s pěstováním hospodářsky významných plodin typických pro oblast Českomoravské vysočiny. Součástí polního dne jsou přednášky odborníků z Mendelovy univerzity v Brně.

 

 

Pozvánky na předchozí ročníky i aktuální pozvánku naleznete vždy v aktualitách, nebo na odkazech níže.

MendelGrass 2022 

MendelGrass 2019

MendelGrass 2018

MendelGrass 2017

 

Konference pro propojení s praxí

Ústav výživy zvířat a pícninářství se pravidelně zapojuje také do konferencí a seminářů organizovaných našimi partneri. Pro mladé i zkušené zemědělce tam patří konference organizované Společností mladých agrárníků ČR, nebo partnerskými institucemi a komerčními firmami. Pokud Vás témata z oblasti produkce pícnin, výživy zvířat a lidské výživy zajímají, sledujte naše webové stránky a sociální sítě.  

 

Více fotek z průběhu eventů (a mnoho dalšího) naleznete ve fotogalerii.